sâmbătă, 29 august 2009

Comentarii la articolul DESPRE NOI

2 comentarii:

  1. STIU CA O SA SUNE FOARTE URAT SI NECRESTINESC CEEA CE AM SA SPUN ,INSA VA INVIDIEZ.
    AM VAZUT PROGRAMUL D-VOASTRA LA BISERICA SI ACTIVITATILE CU TINERII SI MI-AU PLACUT FOARTE MULT .
    MI-A PLACUT FAPTUL CA BISERICA ARE ACTIVITATI CU TINERII ,CA EXISTA RELATII INTRE MEMBRII CA INTR-O FAMILIE SI SUNTETI APROPIATI ,CA STUDIATI SFANTA SCRIPTURA SI AVETI ORE DE CATEHEZA .
    PRIMA DATA CAND AM VAZUT ACESTE ACTIVITATI ,DIN IGNORANTA AM CREZUT CA ESTE VORBA DE O BISERICA DIN BUCURESTI SI MA GANDEAM CE MINUNAT AR FI SA MERG SI EU ACOLO.
    ABIA DUPA ACEEA AM VAZUT CA NU VA LOCALIZATI IN BUCURESTI.
    E UN MARE MARE PACAT FAPTUL CA NU SE INTRAMPLA LUCRURILE ACESTEA SI IN CELELELATE BISERICI ORTODOXE .DE FAPT CRED CA SUNTETI CAZ UNIC.
    IN BUCURESTI CEL PUTIN NU PREA VAD TINERI LA BISERICA ASA MULTI SI NICI NU NE CUNOASTEM UNII CU ALTII .CE SA MAI SPUN CA NU EXISTA ACTIVITATI CU TINERII ,IAR RELATIILE DIN BISERICA SUNT CA INTRE STRAINI ,DEGEABA NE DAM MANA LA SF LITURGHIE .
    AS DA ORICE SA GASESC IN BUCURESTI CEEA CE AVETI VOI.
    ESTE IMPORTANT PENTRU UN TANAR SA FIE INTR-UN ASTFEL DE MEDIU ,MAI ALES UNUL CA MINE ,CARE NU AM AVUT PARTE DE O EDUCATIE CRESTINA .
    DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE !
    NUMAI BINE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga noastra, Daniela.

    Ne bucuram foarte mult de aprecierile si cuvintele frumoase. Si mai ales ne bucuram ca exista tineri ortodocsi care inteleg ortodoxia in esenta ei. Poate cea mai importanta lectie pe care am invatat-o este aceea ca ortodoxia, inainte de toate, este un mod de viata. Si ca este important sa fim cat mai firesti si sinceri in comportamentul nostru. Activitatile pe care le desfasuram cuprind rugaciune, cateheza, studiu biblic, proiectii de filme. De asemenea, urmeaza sa ne organizam pentru a merge la cate o manastire. Dupa cum ai observat, suntem si foarte buni prieteni. Mergem cu bicicletele la iarba verde, suntem alaturi unii de ceilalti in momentele fericite (zile de nastere, de nume, sarbatori), dar si in cele mai putin placute (examene, sesiuni, sau altele) cand ne incurajam. Aceasta prietenie s-a consolidat in biserica, avandu-l indrumator si povatuitor pe parintele nostru duhovnic pe care il iubim foarte mult si care desfasoara o intensa misiune in parohie (exista un program si pentru copii, si alaturi de un medic, parintele sta la dispozitia oamenilor). Ai spus ca ti-ai dori sa gasesti ceva asemanator la Bucuresti. Ai incredere. Cu siguranta vei intalni persoane de care sa te apropi in biserica si care isi doresc acelasi lucru ca si tine. E nevoie de putina initiativa si apoi lucrurile vin de la sine. Pana atunci, iti suntem alaturi si te incredintam de gandurile noastre bune. In legatura cu educatia crestina, unii oameni cresc intr-un mediu crestin iar altii se formeaza pe parcurs. Un exemplu foarte bun este Nicolae Steinhardt. Era din Ilfov. O minte stralucita, scriitor si doctor in drept constitutional care dupa ce a descoperit ortodoxia a fost atat de impresionat de profunzimia ei si de crestinism incat si-a dedicat intreaga viata acestor valori.
    Daniela, iti multumim pentru gandurile adresate. Sa ai mult spor in ceea ce faci si tot ce este bun si de folos. Poate intr-o zi vom avea ocazia sa ne si intalnim.

    Te imbratisam cu drag

    RăspundețiȘtergere